Het gezicht achter los met Lois

Over mij

Als jong meisje was ik al elk hondenras van voorbijgaande honden aan het benoemen en heb ik altijd met plezier met de honden thuis gewandeld en gespeeld, niet wetende dat ik deze hobby uiteindelijk mijn werk mag noemen.

Lois van der Weiden

Al vanaf mijn geboorte ben ik gek op honden en opgegroeid met één of meer honden, waaronder de laatste jaren bij mijn ouders thuis met diverse Duitse Doggen. Deze grote vriendelijke reuzen van mijn ouders hebben mij in 2016 de definitieve bevestiging gegeven dat dit is waar ik mijn plezier uit haal, ondanks regen, wind of felle zon.

Ik ben opgegroeid in Heemstede, vanwaar ik ook mijn MBO opleiding Bouwkunde heb afgerond. Al snel kwam ik er echter achter dat dit niks voor mij was en heb ik besloten om de sprong in het diepe te wagen en mijn droom om met honden te werken waar te maken.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in Haarlem. Hier wonen we samen met onze poes Bennie.

Naast mijn werk doe ik graag aan fotografie en vul ik mijn vrije tijd verder met motorrijden, met vrienden, wandelen, lezen, bordspellen, puzzels en series kijken.

De start van Los met Lois

Na een tijdje ervaring opdoen bij een collega heb ik in januari 2016 de knoop doorgehakt en besloten, toen nog naast mijn tijdelijke werk bij de Xenos, mijn eigen uitlaatservice te gaan starten. Na een goede voorbereiding heb ik in juni 2016 mijn eerste uitlaathond mogen verwelkomen. Sindsdien kwamen er vele honden bij en wandelde ik dagelijks in de duinen in IJmuiden, waar helaas een einde aan is gekomen. Gelukkig heb ik begin 2022 de kans gekregen een vergunning voor het wandelen in de Groene Weelde te bemachtigen. 

Door de verandering van wandelgebied heb ik toen besloten mijn werkgebied te verleggen, waardoor ik na zo’n 5 jaar weer terug rond rij in Heemstede. Door de jaren heen heb ik mijn groepen zorgvuldig samengesteld, rust in de groep, fijne sociale omgang tussen alle honden en gehoorzaamheid zijn voor mij belangrijke punten. Op dit moment bestaan mijn groepen uit in totaal zo’n 20 vaste, zeer diverse honden, van Beagle tot Witte Herder en van Teckel tot Labrador, uit Haarlem (zuid/oost) en Heemstede.

Mijn groep ontspannen zien snuffelen en samen zien spelen is waar ik intens van kan genieten

Meer dan alleen een uitlaatservice

Naast het wandelen met mijn groepen vond ik rassen, gedrag en het trainen van honden ook altijd al ontzettend interessant. Daarbij vind ik het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen en nascholen. Je vertrouwd immers je dierbaarste bezit aan mij toe. Daarom heb ik in 2019 de opleiding tot Kynologisch instructeur bij O&O gevolgd. Daarnaast volg ik sinds 2021 diverse opleidingen van AbsoluteDOGS, een game based concept training methode uit Engeland en ben ik daarmee inmiddels ook gecertificeerd Pro Dog Trainer.

Van beide opleidingen en mijn ervaringen in de uitlaatservice neem ik veel kennis en vaardigheden mee in mijn groepen en de trainingen die ik geef. Ik vind het belangrijk om mijn kennis up-to-date te houden, daarom volg ik regelmatig lezingen en workshops, lees ik veel kynologische boeken en volg ik online veel trainers die mij aanspreken.

Saartje

Juist toen ik mijzelf eind 2017 ging oriënteren voor mijn eerste eigen hond bleek één van mijn klanten helaas nog maar kort onder ons te zijn. Ik ben blij dat ik haar een laatste keer heb kunnen helpen door haar hond een fijn, nieuw thuis te kunnen bieden. Zo is Saar bij ons gekomen, een toen 8 jarige, super vrolijke, fitte en bijzonder netjes opgevoede Nova Scotia Duck Tolling Retriever dame.

Helaas heeft ze maar 2 jaar bij ons mogen zijn, want in oktober 2019 bleek ze zelf ook ongeneeslijk ziek. Op 27 oktober hebben we haar daarom moeten laten gaan.

Tot op heden is er nog geen nieuwe hond in mijn leven, gelukkig heb ik dagelijks genoeg honden om mij heen.

Mijn opleidingen en cursussen

Cursus
Jaar
Opleider
Opleiding Hondenuitlaatservice
2016
Martin Gaus Academie
Lezing de emotionele belevingswereld van honden
2018
Hondenlot
Lezing de invloed van hormonen op de hond
2018
Sam Turner
Lezing de lichaamstaal van honden
2019
Hondenlot
Opleiding Kynologisch Instructeur module A
2019
O&O Nederlandse Verenging voor Instructeurs
Opleiding Kynologisch Instructeur module B
2019
O&O Nederlandse Verenging voor Instructeurs
Lezingen Hondenschool Instructeurs Congres
2019
Diverse sprekers
Opleiding Kynologisch Instructeur module C
2019
O&O Nederlandse Verenging voor Instructeurs
Stage hondenschool
2020
Hondkracht12 Vinkeveen
Lezingen Hondenschool Instructeurs Congres
2020
Diverse sprekers
Lezingen Kynocongres
2020
Diverse sprekers
Opleiding Pro Dog Trainer
2021-2022
AbsoluteDOGS
Opleiding Pro Dog Trainer Geek
2022-2023
AbsoluteDOGS
Opleiding Pro Dog Trainer Genius
2023-2024
AbsoluteDOGS

Gediplomeerde en verantwoordelijke begeleiding, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken