Groepswandelingen

uitlaatservice

Jouw hond een geweldige dag bezorgen terwijl jij aan het werk bent? Ik neem hem graag mee samen met mijn stabiele groepen het bos in waar ze kunnen spelen, snuffelen en scharrelen om daarna thuis weer heerlijk te slapen.

Momenteel zijn er weer enkele plekjes vrij voor nieuwe honden op de woensdag en vrijdag!

Voor wie zijn de wandelingen?

De groepswandelingen zijn geschikt voor elke hond die goed sociaal is naar mens en dier, een voldoende conditie heeft, netjes los kan lopen en daarbij goed luistert, niet jaagt en minimaal 9 maanden oud is. Gedurende de afgelopen jaren heb ik besloten geen ongecastreerde reuen en HR-rassen meer mee te nemen, omdat ik merkte dat dit teveel onrust geeft in de groepen en ik deze honden niet bij mij en mijn huidige groepssamenstellingen vind passen.

We parkeren de bus in het wandelgebied, dit betekend dat de (meeste) honden direct los de bus uit kunnen. In het bos komen we ontzettend veel water tegen, het kan dus voorkomen dat de hond, ondanks het afdrogen, een beetje nat en vies thuiskomt. Maar ja, dan heeft hij wel genoten!

Ophaalgebied

Mijn ophaalgebied bestaat uit Haarlem Oost en Zuid en een deel van Heemstede. Ik houdt mijn werkgebied klein, zodat de honden niet te lang in de auto zitten.

Mijn doel is elke hond een fijne, uitdagende wandeling te bieden in een stabiele groep

Wanneer wandelen we?

Dagelijks wandelen we ’s morgens met een groep van 8 tot 10 honden. Gedurende minimaal 1 uur zullen de honden zich heerlijk kunnen uitleven in de Groene Weelde. Sinds 2022 heb ik hier namelijk een vergunning voor verkregen.

Ik probeer altijd volgens onderstaande wandelplanning te wandelen tussen:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Weekend

9.30-11.30
9.30-11.30
9.30-11.30
9.30-11.30
9.30-11.30
Gesloten

Het ophalen en thuisbrengen valt buiten deze tijden.

Reviews van mijn klanten

20221110_101907
“Borre gaat als herdershond niet graag weg van zijn baas. Maar op de dagen dat Lois komt zit hij voor het raam te wachten en loopt vol vertrouwen met haar mee: voor mij een teken dat Lois snapt hoe ze met mijn hond om moet gaan.”
Baasje van Borre
Jopie800
“Met een gerust hart geven we Jopie 2 keer per week mee aan Lois. Zij staat voor alles wat je hoopt te vinden bij een uitlaatservice, vakkundigheid, enthousiasme, betrouwbaarheid en liefde voor honden en voor haar vak.”
Baasje van Jopie
20220914_104147
“Link ‘de Beagle’ vindt het heerlijk om uitgelaten te worden door de uitlaatservice van Lois. Link kijkt elke dag uit naar de wandeling ook op de dagen dat ze niet komt. Wij zijn zeer tevreden over de service en als Link blij is zijn wij dat zeker ook!”
Baasje van Link
Knipsel3
“Sjakie is niet de makkelijkste hond maar bij Lois voelt zich echt op zijn gemak. Hij komt altijd moe en voldaan weer thuis. Lois is flexibel en kijkt goed naar wat Sjakie nodig heeft. Ze heeft echt hart voor haar werk. Een echte topper!”
Baasje van Sjakie

Hoe worden de honden vervoerd?

De honden worden vervoerd in de verlengde Renault Kangoo. Voorzien van een elektrische dak-ventilator en airco zal je hond altijd voldoende frisse lucht krijgen, ook wanneer de bus stil staat.

De bus is voorzien van 9 afzonderlijke, eigen plekken. Deze  zijn allemaal voorzien van een zachte bodem met antislip. In de winter wordt dit nog aangevuld met extra dekens voor de warmte. In de zomer wordt de temperatuur in de bus in de gaten gehouden met thermometers, door de ventilator, de airco voorin en de korte routes loopt deze vrijwel nooit te hoog op.

In de bus is er altijd water aanwezig, net als snoepjes, borstels, extra riemen, lange lijnen, halsbanden en een verbanddoos, eigenlijk op alles voorbereidt.

Hoe verlopen de wandelingen?

Tijdens de wandelingen, ook na de eerste keer, gebruik ik verschillende gezonde brokjes om alle honden regelmatig bij mij te roepen en te belonen. Doet jou hond niks voor lekkers? Natuurlijk beloon ik deze honden door een lekkere aai of een spelletje.

Omdat ik het belangrijk vind dat de rust en het respect binnen de groep en naar andere gebruikers in het bos behouden blijft zal ik soms een of meer honden even aanlijnen of aan een sleeplijn laten lopen.

Echte kilometers maken doen we niet in de groep, ik wandel rustig door terwijl de honden kunnen spelen of snuffelen. Afgewisseld met momenten waarop ik de honden even aanhaal, bij mij roep en zomers even laat bijkomen in de schaduw of bij een watertje.

Rust in de groep begint al in de bus, elke hond zijn eigen plekje en geduldig wachten bij het uitladen

De eerste keer mee

Na het kennismakingsgesprek bij jullie thuis zal ik de hond voor de eerste keer komen ophalen. Uiteraard doe ik dit in alle rust, het is immers allemaal nieuw en spannend.

De eerste keer gaat de hond aan de 5 meter lange lijn. Hiermee kan ik de hond observeren en oefenen we in het hier komen en meelopen in de groep. Wanneer blijkt dat de hond voldoende naar mij luistert en zich fijn voelt in de groep mag hij natuurlijk lekker los.

Elke hond krijgt bij het ophalen een rode halsband met mijn penning om en ik wandel zelf in mijn bedrukte rode werkkleding, zodat we allemaal goed herkenbaar zijn.

Natuurlijk krijg je na de eerste wandeling een update hoe het is gegaan met wat foto’s erbij! Daarnaast post ik ook dagelijks foto’s op Instagram en Facebook.

Gaat jouw hond met mij mee?

Ik werk sinds 2019 met abonnementen, hierdoor heeft jouw hond gegarandeerd een plekje op de afgesproken vaste dag(en) in stabiele, vaste groepen. Extra wandelingen kunnen uiteraard ook in overleg (wanneer er plek is) ingepland worden! Meer informatie over hoe het abonnement in elkaar zit vind je op de pagina met de algemene voorwaarden.

De volgende abonnementen zijn mogelijk:

1x per week

€ 80,-

2x per week

€ 155,-

3x per week

€ 225,-

4x per week

€ 295,-

5x per week

€ 350,-

Incidenteel/onregelmatig

Zo gaan we van start:

1

Jij vult het inschrijfformulier in, zodat ik goed kan beoordelen of ik een plekje voor jouw hond heb

2

We spreken een kennismaking af bij jullie thuis, zo leren we elkaar kennen en kun je vragen aan mij stellen

3

We plannen een proefwandeling in. Ik bekijk en laat je daarna weten of jouw hond goed in de groep past

4

Als blijkt dat jouw hond goed in de groep past krijgt hij een vaste plek en starten we het abonnement

Vragen die je misschien nog hebt over de uitlaatservice:

Natuurlijk is dat de eerste en belangrijkste vraag. Of ik plek heb is echter niet alleen afhankelijk van het aantal honden in de groep, maar ook van welke honden er in de groep zitten. Op sommige momenten is een groep met 6 honden al vol genoeg, ik wil immers een stabiele groep en daar moet soms even aan bijgeschaafd worden voor er weer een nieuwe hond bij kan. Daarnaast heb ik verschillende formaten kennels en een niet al te grote bus, dus 10 grote honden gaat niet passen.

Of ik nú plek heb is lastig op de website te vermelden, bij het wandeloverzicht hierboven staat een indicatie, maar dat kan zomaar veranderen, dus vul vooral het inschrijfformulier in zodat ik voor je kan kijken of ik een plekje heb!

Omdat ik de route niet te lang wil maken heb ik specifieke wijken waar ik de honden ophaal. Het is dus helaas best mogelijk dat ik niet bij jou in de buurt kom en je zal doorverwijzen.

Op dit moment haal ik in de volgende wijken van Haarlem op: Slachthuisbuurt, Amsterdamsebuurt, Leidsevaartbuurt en Koninginnebuurt. 

In Heemstede kom ik in de volgende wijken: Herenweg, Heemsteedse Dreef, Centrum, Componistenbuurt, Geleerdenbuurt en Rivierenbuurt.

Zie je mij ergens anders rijden, dan kan dat kloppen. Op het moment is mijn route nog iets ruimer, maar heb ik besloten om in een aantal wijken te stoppen met het aannemen van nieuwe honden. Dit doe ik om mijn routes uiteindelijk nog meer te optimaliseren. Daarnaast rij ik ook voor mijn trainingen en privé met mijn bus.

Uit ervaring heb ik gemerkt dat de groepen onrustiger zijn als er veel wisselingen zijn in de groepssamenstelling. Daarom heb ik besloten om met abonnementen te werken. Af en toe mee is dus helaas niet mogelijk. Wanneer de hond al op een vaste dag meegaat is het vaak wel mogelijk om een dag extra te plannen, mits er plek vrij is uiteraard, want de vaste abonnementen op die dag gaan voor.

In bijzondere gevallen of tijdens de vakantieperiodes is er in overleg soms wel meer mogelijk, stuur me gerust een mailtje met jouw hulpvraag en ik bekijk of ik iets voor je kan betekenen.

Ik werk sinds 2019 alleen nog maar met abonnementen. Hier heb ik voor gekozen om de groepen en mijn inkomsten stabiel te houden. Ik merkte namelijk dat sommige honden de ene keer 3x in de week meegingen, om vervolgens 2 weken niet mee te gaan. Dat betekende dat de groepen erg wisselde en dat geeft onrust onderling. Nu zijn de groepen 99% van de tijd hetzelfde, waardoor de honden een band met elkaar kunnen opbouwen. Hierdoor is het, wanneer er plek is, ook makkelijker om soms een “vreemd” hond in een groep mee te nemen als extra wandeling, omdat de rest van de groep al heel stabiel is. De tarieven van de abonnementen vind je hierboven.

De vakanties zijn al verrekend in de abonnementsprijzen. Dat betekend dat het te betalen maandbedrag elke maand hetzelfde is, ook wanneer je in de zomer op vakantie gaat of wanneer ik met vakantie ben. Er zijn in totaal 9 weken verrekend als vakanties, 6 weken van mijn kant en 3 weken voor jou. Mijn vakanties worden altijd minimaal 4 weken van te voren via whatsapp doorgegeven en zijn ook in de agenda op de website te vinden. Neem je zelf meer dan deze 3 weken vrij, dan betaal je wel voor de gemiste wandelingen aangezien de plek wel voor jouw hond beschikbaar blijft.

Zodra je het inschrijfformulier hebt ingevuld  neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te plannen. Tijdens deze afspraak maak ik kennis met jou en jouw hond en bespreken we jullie wensen en vragen, overhandig ik jullie de inschrijfformulieren en spreken we een gratis proefwandeling af. Deze kennismaking doen we bij jullie thuis, zodat ik meteen kan zien waar ik de hond kan vinden en zodat de hond mij al eens heeft gezien voordat ik ineens binnenstap.

Na deze wandeling laat ik je weten hoe het is gegaan en of jouw hond goed in de groep past. Als dat zo is, dan stuur ik je een mail met nadere informatie over de betalingen en laten we in overleg het abonnement starten.

Ik wandel met de honden in een losloopgebied, hier laat ik de honden dan ook los lopen. Het is daarbij belangrijk dat de honden goed luisteren naar het hier komen, dichtbij mij blijven en niet gaan jagen. Daarnaast is het wenselijk dat zij andere honden, wandelaars of gebruikers in het bos zo veel mogelijk negeren en hier niet naartoe gaan, tegen blaffen of gaan fixeren.

Voor andere honden is een groep honden soms imponerend en wanneer er één hond uit de groep ergens op af gaat volgen er vaak meer. Om deze confrontaties te vermijden loop ik liever om andere honden heen, wacht ik even tot we voldoende ruimte hebben om te passeren en wil ik dus ook dat de honden bij mij blijven, ongeacht of er een andere hond voorbij komt of niet.

In het bos komen we ook regelmatig hardlopers en fietsers tegen, dit is dan ook de reden waarom ik graag wil dat de honden dichtbij mij blijven en ik ze wanneer nodig aan één kant van het pad kan houden zodat we zonder problemen andere gebruikers van het bos kunnen passeren. Als laatste neem ik geen jagende of erg “vrije” honden mee omdat ik dit geen prettig idee vind zo nabij de Drie Merenweg, waar 100km/u gereden wordt.

Ja, ik ben erg selectief in de honden die ik meeneem. Ik heb mijn groepen in de loop van de jaren zorgvuldig samengesteld, zodat er een goede sfeer in de groep heerst en we andere wandelaars of gebruikers van het bos niet lastig vallen.

Ik heb ervaren dat ik liever geen ongeholpen honden meeneem. Ook de “stoerdere” rassen neem ik liever niet mee. Waarom ik hiervoor heb gekozen zie je in de vragen hieronder. Zoals bij de vraag hierboven benoemd neem ik ook geen honden mee die te ver van mij vandaan gaan of onvoldoende luisteren.

Honden van de zogenoemde HR-rassen neem ik liever niet mee. Simpelweg omdat ik vind dat ik de veiligheid van de groep en passerende honden niet voldoende kan waarborgen doordat deze honden een zeer korte en vaak lastig op te merken agressieladder hebben en dus sneller en heftiger kunnen reageren. Met nog 9 andere honden erbij kan ik niet garanderen dat ik dit op tijd opmerk. Daarnaast hebben deze honden vaak een ruwere manier van spelen en veel energie, wat niet overeenkomt met de rust en stabiliteit die ik in mijn groepen wens en heb gecreëerd.

Helaas heb ik ervaren dat ongecastreerde reuen niet fijn passen in mijn groepen, dit geeft teveel spanning binnen en buiten de groep en daarom heb ik besloten geen ongecastreerde reuen meer mee te nemen in de groep. Chemische castratie is wel mogelijk, echter dient dit wel op tijd te worden herhaald.

Voor loopse teefjes geldt dat deze tijdens de loopsheid niet welkom zijn in de groepen, hiervoor reken ik 4 weken vanaf de eerste dag van bloeding. Na 4 weken dient de teef gewassen te worden voor de eerste wandeling. De loopsheid wordt niet verrekend met het abonnement, je betaald de maand afwezigheid dus gewoon door omdat de plek vrij gehouden wordt.

We wandelen natuurlijk in de Groene Weelde, een bos met kleigrond en veel water, waardoor het mogelijk is dat de honden niet altijd helemaal schoon en droog thuiskomen.

In de bus heb ik wel een Aqua2Go om de ergste viezigheid van de honden af te spoelen. Ook heb ik enkele handdoeken in de bus voor de ergste nattigheid, maar vraag ik alle eigenaren zelf ook een handdoek in de hal klaar te leggen of hangen. Zo kan ik de honden bij thuiskomst nog even nadrogen met een droge handdoek, want met 10 honden lukt het niet om met mijn kleine voorraadje handdoeken alle honden droog te krijgen.

Wanneer gewenst kan ik de hond bij thuiskomst in de gang of bench laten.

Nee, helaas. Ik wandel alleen met de groepen. Wel kan ik je eventueel doorverwijzen naar enkele goede collega’s.

Nee, helaas. Avond en weekend wandelingen bied ik helaas niet aan, dan geniet ik van mijn vrije tijd 😉

In principe doe ik geen oppas of dag- of vakantieopvang. Dit omdat onze poes dit niet altijd even prettig vind. Enkel voor vaste klanten van de uitlaatservice waarvan de hond echt goed met katten overweg kan maak ik soms een uitzondering. 

Nee, in principe is het zo dat geen bericht goed bericht is. Zolang alles goed gaat stuur ik je niet zo veel. Ik heb natuurlijk best wat honden mee op een dag, dus naar iedereen persoonlijk foto’s en verhaaltjes sturen kost erg veel tijd.

Updates geef ik echter wel dagelijks, maar dan op mijn Instagram account. Hier post ik zo goed als elke dag foto’s en filmpjes van de wandelingen. Dus wil je meekijken tijdens de wandeling(en) met jouw hond, volg me dan op Instagram en bekijk hier dan ook de Stories!

Liever niet. Dat klinkt misschien onaardig, maar ik merk dat mijn groepen daar onrustiger van worden en ik mijn aandacht dan niet goed bij de groep en onze omgeving kan houden. Daarom wandel ik het liefst alleen.

Ook heb ik gemerkt dat als nieuwe honden met hun eigenaar samen meelopen de hond zich toch altijd anders gedraagt dan wanneer hij of zij echt in z’n eentje met mij mee gaat. Daardoor geeft het meelopen van een nieuwe hond met de eigenaar erbij mij niet altijd een goed beeld.

Natuurlijk kun je nog vragen hebben die hier niet tussen staan. Wellicht wordt je vraag wel beantwoordt in de teksten op deze pagina, of heb je ook al gekeken in de Algemene voorwaarden?

Kun je het ook daar niet vinden, stuur me dan vooral een berichtje via mail of Whatsapp!

Een ruim uur fysieke én mentale uitdaging tijdens spel maar ook zeker veel snuffelen en scharrelen

Mijn hond wil mee!

Doordat we al ruim 7 jaar wandelen zijn de groepen inmiddels lekker vol en stabiel. Toch komen er soms wat plekjes vrij. Heb je interesse om jouw hond mee te laten lopen met Los met Lois?

Schrijf je in via het inschrijfformulier en ik kijk zo spoedig mogelijk of ik nog een geschikt plekje heb!